روی ماه پروردگار
نماز-ستون دین

در صدر اسلام اکثر تجار و بازرگانان به محض ورود به شهر به مساجد مراجعه می کردند اگرچه خرید و فروش مستقیما در مسجد انجام نمی گرفت. محل نگه داری بیت المال نیز مسجد بود ومعمولا روی چند ستون مستقل در وسط مسجد ساخته می شد تا از همه جهت در معرض دید باشد و کاملا محافظت شود. علاوه بر بیت المال اهالی شهر اشیای قیمتی خود را به آنجا می سپردند.



ادامه مطلب ...

از دیگر کارکردهای مسجد در صدر اسلام استفاده های فرهنگی، آموزشی و تبلیغی است. دینی که با امر به خواندن و آموزش و قلم و مبارزه با جهل و نادانی آغاز می شود نیازمند مرکزی برای آموزش و فرهنگ سازی است و در آن زمان بهترین جایگاه برای نیل به این هدف مسجد بوده است. پیامبر و یارانش از مسجد برای آموزش و تبلیغ و ترویج دین اسلام و آموزه های دینی بهره می گرفتند.



ادامه مطلب ...

مسجد بعنوان يك نهاد مذهبي بيشترين جاذبه را براي افراد جامعه دارد.

سازماندهي و هدايت اجتماعي (رهبري) از ديگر كاركردهاي مساجد و افراد مذهبي درون اين پايگاه ديني بود. مساجد پايگاه تجمع نيروهاي انقلابي و حركت تظاهرات و ابراز اعتراض هاي مردم بود خانواده هاي انقلابيون دربند و يا در اعتصاب ازسوي مساجد و مسجدي ها پشتيباني مي شدند



ادامه مطلب ...

مسجد در صدر اسلام همواره محل مشورت مسلمین در رویدادهای مختلف نیز بوده. پیامبر اکرم علیه السلام در امور مختلف با کسانی که صلاحیت لازم را داشتند به مشاوره می پرداختند که مهم ترین این مشورتها در حوزه نظامی و غزوات و تنظیم سیاست های دفاعی صورت میگرفت.



ادامه مطلب ...

انجام فرایض مذهبی در مسجد دارای جنبه سیاسی نیز می باشد برای مثال نماز جمعه از جمله کارکردهای عبادی سیاسی مساجد از صدر اسلام تا زمان حال می باشد. پیامبر اکرم علیه السلام هنگام هجرت و قبل از رسیدن به مدینه در فاصله 500 متری مسجد قبا



ادامه مطلب ...

مسجد یکی از بهترین مکان ها برای حضور در درگاه الهی و سپاس و شکرگزاری از اوست. پیامبر اسلام علاوه بر حضور در مسجد و اقامه نماز و عبادت درآن دیگر مسلمانان را ترغیب و تشویق به رفت و آمد به مسجد می کردند. در آیات و روایات بر اقامه نماز بویژه نماز جماعت در مسجد به فراوانی تاکید و برای آن فضایل بسیاری نقل شده است.



ادامه مطلب ...
مسجد یکی از ارکان هویت جوامع اسلامی است و در تاریخ اسلام نقش موثری در رساندن پیام الهی به مومنان و باروری استعدادهای متعالی آنان داشته است. شناخت زوایای ارتباطی مسجد تاثیر بسزایی در استفاده از هر چه بهتر و بیشتر از این مکان را در بر دارد.


ادامه مطلب ...

 واژه (مناره) درزبان عربي به معني محل صدور نور است. پس از ساخت منار در مسجد النبي (ص) اين محل به عنوان نماد اذان و موذن شناخته شد. و جايگاهي است که کلام خداوند از آن جا به صورت اذان يا صوت قرآن پخش مي شود.



ادامه مطلب ...
برخي از عناصر تشکيل دهنده مسجد مانند محراب،گنبد، منار و منبر از بعد نمادين شناخته شده­اي برخوردارند.به گونه اي که نشان مسلمانان محسوب مي شوند.
محراب به تعبير قلب مسجد و نقطه تمرکز آن است


ادامه مطلب ...

در فرهنگ اسلامي گنبد داراي تجلي زنده اي از جهان شناسي اسلامي است و به وسيله معاني نماديني، مفاهيم مرکز، دايره و کره نهفته در گنبد به تماميت به واقعيت مي پيوندند.



ادامه مطلب ...

صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان روی ماه پروردگار و آدرس zekrekhoda.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 8
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 8
بازدید ماه : 148
بازدید کل : 3757
تعداد مطالب : 43
تعداد نظرات : 6
تعداد آنلاین : 1

Alternative content